John Eckhardt
06-28458647

John Eckhardt is de afgelopen 30 jaar actief geweest in het basisonderwijs. Eerst als leerkracht in alle groepen (groep 1 tot en met 8), daarna kort als adjunct-directeur en al snel als directeur van verschillende scholen. Inmiddels 13 jaar staat hij aan de wieg van allerlei grotere en kleinere verandertrajecten op Archipel-basisschool "Tweemaster-Kameleon" in Oost-Souburg (gelegen tussen Middelburg en Vlissingen). Daarnaast heeft hij in die jaren verschillende interim directeursfuncties op andere scholen vervuld.

Met veel passie en bevlogenheid heeft hij zich in 2009 gestort op het opzetten van een tweetal Leonardo-afdelingen op Walcheren. Een intensieve tijd, waarbij het vooral aankwam op eigen en gezamenlijke inventiviteit en procesmatige inzichten. Samen met een team van even bevlogen medewerkers werd daar een stevige basis neergezet voor begaafdenonderwijs.

In 2010 startte hij zijn eigen onderwijs-adviesbureau Ediqon, waarin hij scholen en leerkrachten adviseert, bijstaat, begeleidt en traint op verschillende trajecten. Hoogbegaafdheid, ict, kwaliteitszorg en leerlingvolgsystemen zijn daarbij een aantal van zijn specialisaties.

John heeft mede aan de wieg gestaan van de denktank TOPPLAN. Samen met de andere leden werd dit een zoektocht van ruim anderhalf jaar waarin een stevig en gefundeerd plan het licht heeft gezien, om andere scholen en besturen te helpen onderwijs aan begaafden stevig neer te zetten.